Jak często wymiana rozrządu ????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • novitec
    Classic
    • 2010
    • 30

adamo64, nie zauważyłem takiego faktu. Wg mnie jest wszystko OK.
    Spreżynę do bagażnika lub śmietnika i jedziemy dalej
  • lagozada
    Drive
    • 2008
    • 52

Jak często trzeba wymieniać pasek rozrządu w tym silniku. W instrukcji doczytałem się, że co 180000km, ale to odnosiło się do innych silników (nie AZJ)

Komentarz

• Andy
      Classic
      • 2008
      • 6

Nie jestem specem w temacie ale ja bym nie patrzyl na przejechane kilometry. Zywotnosc jakiegokolwiek elementu zalezy w glownej mierze od warunkow ekspolatacji i sposobu jazdy. W pierwszej kolejnosci staralbym sie poradzic z jakims mechanikiem aby zerknal w jakim stanie jest pasek. Raczej wymienilbym troche wczesniej jak mialbym ryzykowac ze sie gdzies po drodze rozsypie caly rozrzad. Bo potem sa niepotrzebnie kolosalne koszty.

Komentarz

• makfloorball
        Classic
        • 2008
        • 20

Slyszalem ze sygeruja co 60000 km pasek trzeba wymieniac, ale to w procesie po dotarciu silnika, kiedy jest nowy podobno trzeba czesciej, ale w skodzie powiedzielimi rowniez ze co 3 lata, co oznaczalo ze albo 60 tys albo 3 lata, mialame taka sytuacje ze przejechane bylo w mojej 35 tys w ciagu 2.5 roku i zdecydowalem sie nawymiane - uratowalem silnik, pasek byl popekany ze starosci, mysle ze ten termin moze sie skrócic jesli nie chowasz auta do garazu.

mowa o benzynie silnik 1.6 AEE

Komentarz

• giiiienek
          Ambiente
          • 2007
          • 242

Trochę z innej beczki ile kosztuje pompa wody oryginał (bo chyba znalazłem za dobrą cene) do TDI no i przy okazji rozrząd??

Komentarz

• metrotest
            Rider
            • 2006
            • 506
            • Volkswagen
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Re: Jak często wymiana rozrządu ????

Zamieszczone przez lagozada
            Jak często trzeba wymieniać pasek rozrządu w tym silniku. W instrukcji doczytałem się, że co 180000km, ale to odnosiło się do innych silników (nie AZJ)
            Podaję za AS nr 41 z 06.11.08 /wkładka o VW/ - standard co 180 tys. km za wyjątkiem wymienionych dalej silników wśród których nie ma AZJ. Więc co 180 choć to wydaje się bardzo dużo. :roll:

Dowiedz się jeszcze czy masz silnik tzw. kolizyjny.

Komentarz

Pracuję...